بهشاد شریفیان بازیگر سینما و تلویزیون و داریوش اکبرزاده پژوهشگر میراث فرهنگی مهمانان «شب نشینی» بودند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سیما، در بخش اول گفتگو داریوش اکبرزاده گفت: من عضو هیئت مدیره در پژوهشگاه میراث فرهنگی هستم و به مدت ۲۰ سال در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تدریس کردم.
او ادامه داد: من از سال ۱۳۷۵ در سازمان میراث مشغول به کار شدم.خوشحالم از اینکه توانستم تا به امروز ۶۰ مقاله و ۹۰ سخنرانی خارج از ایران انجام بدهم و در دانشگاه اوساکا، هنگ کنگ و چند مرکز دیگر برای میراث فرهنگی ایران کاری انجام دهم.
اکبرزاده گفت: حوزه میراث فرهنگی بسیار تخصصی است و سرگذشت و هویت یک قوم را نشان میدهد. پس آدمهایی که در این حوزه فعالیت میکنند باید از جراحان مغز هم بیشتر درس بخوانند.
او توضیح داد: خانواده پدری من شاهنامه زیاد میخواندند و حتی آن را آموزش میدادند، به همین دلیل همیشه این کتاب همراه ما بوده است. عموی من یک کتابخانه داشت و همیشه به من میگفت اگر این کتاب را تمام کردی کتاب بعدی را به تو میدهم، همین موضوع باعث علاقه من به کتابخوانی شد.
اکبرزاده گفت: من در مقطع کارشناسی رشته زبان فرانسه را در دانشگاه تهران خواندم و کارشناسی ارشد و دکتری را در رشته ایرانشناسی ادامه دادم.
دوست دارم بعد از مرگم مرا در گوشهای از موزه ملی ایران باستان به خاک بسپارند، زیرا این موزه یکی از زیباترین مکانهایی است که من میشناسم.
او ادامه داد: ما در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نتوانستیم نمایشگاهی را برای کودکان بسازیم و این معضل بزرگی است.
اکبرزاده بیان کرد: مقالههایی که نوشتم، برای من مثل فرزندانم هستند. ما هر چقدر که کار برون مرزی انجام میدهیم باعث موفقیت ما در این زمینه میشود. ماندن در درون مرزها با تعداد مقالاتی که بسیاری از آنها خوب نیست نمیتواند ایران را به جهان نشان دهد.
او توضیح داد: زبان فارسی را افراد کمی میشناسند مقالات باید به زبان انگلیسی منتشر شود تا جهانهای دیگر با کشور ما آشنا شوند.
پژوهشگر میراث فرهنگی اظهار کرد: سال ۲۰۰۸ که من تازه از ژاپن برگشته بودم، نمایشگاه شکوه پارس در کشورهای مختلفی برگزار میشد در آن زمان قرار بود در کشور کره برگزار شود.
او ادامه داد: من در موزه ملی به یک گروه کرهای برخورد کردم و از آنها پرسیدم متنی به نام کوش نامه را میشناسند؟ آنها گفتند خیر. من، چون در ژاپن روی این موضوع کار کرده بودم برای آنها این موضوع را توضیح دادم.
اکبرزاده گفت: از آن موقع تا به امروز ۱۸ بار به کشور کره جنوبی رفتم و بیش از ۱۷ سمینار در کره داشته ایم. شاید مردم ایران ندانند برنامه کودکی که در گوشیهای بچههای کره وجود دارد برنامه آبتین، قهرمان داستان کوش نامه است که هیچ کس از این موضوع مطلع نیست.
او در پایان گفت: بخش قابل توجهی از جهان مدیون ایران است، زیرا هر جا ایرانیها رفتند فرهنگ و هنر خود را در آن منطقه بردند. در حال حاضر هم خلاقیت، نوآوری و اخلاق ایرانیان برای کشورهای مختلف جهان جذاب است.
در بخش دوم گفتگو بهشاد شریفیان گفت: من اول وارد تئاتر شدم و بعد آن توسط التفات قربانی، تهیه کننده سینما وارد عرصه بازیگری شدم و بعد از آن توسط لطیف مددکار برای فیلم شاهین طلایی معرفی شدم.
او ادامه داد: من در ۴ سالگی باقالیهایی که مادرم میپخت را میفروختم و بعد بستنی به فروش آلاسکا روی آوردم و هنوز هم به غیر از کار بازیگری، کاسبی میکنم.
شریفیان بیان کرد: من دریک مغازه لباس فروشی شاگرد بودم و در همان زمان هم خیلی دوست داشتم این مغازه برای من باشد، حالا هم صاحب آن مغازه هستم.
وی اظهار کرد: من در یک مغازه اجارهای کار میکردم که اجاره آن برایم سنگین بود به قدری که ۲ ساعت قبل شروع مراسم عروسی خودم هم سر کار بودم تا بتوانم اجاره آن را بدهم.
شریفیان توضیح داد: من، چون از اول کاسبی میکردم ارتباط خوبی با مردم داشتم و مردم هم با من ارتباط خوبی داشتن، حتی برخی از مشتریان چند ساله من، هنوز برای فرزندانشان خرید میکنند. اما بعد از کار بازیگری ارتباط من با مردم کمی متفاوت شد، چون خیلی چیزها را مجبور شدم که رعایت کنم.
او بیان کرد: من هر کاری را که میخواهم انجام دهم سعی میکنم آن را جدی بگیرم. من در ارتباط با مردم خیلی جدی هستم، بداخلاق نیستم، ولی همان چیزی که هستم را نشان میدهم.
بازیگر سینما و تلویزیون گفت: من درس بازیگری نخواندم و فقط کار تئاتر انجام دادم. من در کودکی عشق زیادی به کار بازیگری داشتم، اگر این عشق را نداشتم نمیتوانستم در کار بازیگری دوام بیاورم.
گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از دوشنبه تا پنجشنبه هر هفته ساعت ۲۳:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم میرود و تهیه کننده این برنامه نیز علی شعبانی است.
انتهای پیام/ن
امتیاز شما
سریال تاریخی «فرمانروای نقاب دار» به کارگردانی سون هیونگ سیوک از امشب (شنبه 17 اردیبهشت ماه) ساعت 19 از قاب شبکه پنج سیما تماشایی می شود.
جلسه فوق العاده معاون سیما و مدیران شبکه های تلویزیون همزمان با بازگشایی نمایشگاه کتاب و با حضور قائم مقام محتوایی و دبیر تحول رسانه ملی در مصلی تهران برگزار شد.
با حکم معاون سیما، مدیران جدید شش شبکه تلویزیونی منصوب شدند.
سوگل طهماسبی مجری «شوتبال» بانوان در فصل جدید شد که از شنبه 17 اردیبهشت روی آنتن شبکه نسیم میرود.
آیین تکریم و معارفه معاونان سابق و جدید سیما با حضور قائم مقام رییس رسانه ملی، مدیران سابق و جدید شبکه ها و مراکز معاونت برگزار شد.
با حکم رییس رسانه ملی، معاون جدید رییس سازمان در امور سیما منصوب شد.
در روزهای پایانی این هفته، 9 فیلم «مرز مرگ و زندگی»، «آتش بیدادگر»، «پسر من»، «تام و جری»، «پزشکان»، «گرین لند»، «فوران»، «لبه پرتگاه» و «در جستجوی اگنس»آثار جدیدی هستند که این هفته از قاب شبکه های سیما تماشایی می شوند.
جلسه تکریم و معارفه مدیران سابق و جدید شبکه های یک، دو، چهار، قرآن، آموزش و امید تلویزیون با حضور معاون سیما و دیگر اعضای شورای مدیران این معاونت برگزار شد.
میهمانان این هفته «امیدیه» مشخص شدند.
عوامل برنامه تلویزیونی «زندگی پس از زندگی» با حضور در واحد امور ارتباط با مخاطبان(162) روابط عمومی صدا وسیما ضمن گفتوگو با بینندگان این برنامه، به سوالات آنان پاسخ دادند.
عوامل سریال «نجلا 2» کاری از شبکه سه سیما، امروز در واحد ارتباط با امور مخاطبان (162) حاضر شدند و به پرسشهای مردم پاسخ دادند.
سری جدید مجموعه «فینگلیا» هر روز ساعت 10 صبح و 13:45 دقیقه از شبکه پویا به روی آنتن می رود.
مجموعه مستند «اهل سفر» با موضوع معرفی دیدنیهای استان اردبیل در جدول پخش برنامههای شبکه افق جای گرفت.
برنامه «سلام صبح بخیر» به تهیه کنندگی سعید پروینی به جدول پخش شبکه سه بازگشت.
اختتامیه جشنواره «بهترینهای صد سال ورزش ایران» با حضور مدیران سازمان صداوسیما، مدیران ارشد ورزش و بزرگان ورزش کشور، روز چهارشنبه در سالن همایشهای سازمان صدا و سیما برگزار خواهد شد.
بر اساس نظر سنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی ، برنامه « زندگی پس از زندگی » شبکه چهار سیما با ۹. ۲۷ درصد مخاطب ، پربیننده ترین ویژه برنامه افطار سیمای رسانه ملی بوده است .
پوستر مجموعه مستند «رخ مادر» به تهیهکنندگی امیرحسین اکاتی که به زندگی مادران شهدا میپردازد، رونمایی شد.
اولین تصاویر از مجموعه تلویزیونی «آزادی مشروط» به تهیهکنندگی و کارگردانی مسعود دهنمکی منتشر شد.
این هفته شبکه نمایش به مرور فیلم های «پرویز پرستویی» می پردازد.
مراسم اختتامیه جشنواره «بهترینهای صد سال ورزش ایران» با حضور پیمان جبلی رییس سازمان صدا و سیما، محسن برمهانی معاون جدید سیما، وزیر ورزش مدیران سیما و همچنین مسئولان و پیشکسوتان و اهالی ورزش، در سالن همایشهای سازمان صدا و سیما برگزار شد.
پویش «سلام فرمانده» شبکه سه سیما با استقبال خوب نوجوانان و گروههای سرود دانشآموزی همراه شده و تاکنون بیش از 5 هزار قطعه ویدئویی از آن ارسال شده است.
تدوین سریال تلویزیونی «جشن سربرون» به تهیه کنندگی حسن نجاریان به اتمام رسیده است.
برنامه نقش جهان با موضوع شهادت "شیرین ابوعاقله" خبرنگار الجزیره در سرزمینهای اشغالی بر آنتن شبکه افق قرار گرفت.
در برنامه «تهران 20»، بیست و پنجم اردیبهشت ماه، با حضور دکتر" محمد قربانی" معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص تامین و توزیع کالاهای اساسی در بازار گفتگو شد.
مستند تلویزیونی «ضد» در تازه ترین قستمش که دوشنبه 26 اردیبهشت ساعت 21 روی آنتن می رود به نقد سیستم آموزشی کشور پرداخته است.
راه های رفع خستگی در برنامه «خانه مهر» امروز دوشنبه 26 اردیبهشت بررسی می شود.
اشکان جوادی نقال شاهنامه، میثاق امیر فجر نویسنده و پژوهشگر و امیر توحیدیپور طراح روی چوب، مهمانان برنامه شب نشینی بودند.
شبکه جام جم به مناسبت ولادت ستاره هشتم آسمان ولایت مسابقه فرهنگی، هنری «آفتاب هشتم» را برگزار می کند.
سینمایی «کی می خواد میلیونر بشه» به کارگردانی «استفان فریرز» دوشنبه 26 اردیبهشت ماه ساعت 24 از شبکه پنج سیما تقدیم نگاه مخاطبان می شود.
برنامه «سیاست خارجی» هر شب با روایتی از اتفاق های کشور اوکراین از شبکه سه سیما پخش می شود.
برنامه شب گذشته جهان آرا با موضوع پاسخ به تمام سوالات درباره جراحی اقتصادی دولت سیزدهم بر آنتن شبکه افق سیما قرار گرفت.
مستند «داستانهای نگفته» با موضوع نیروی هوایی در دوران دفاع مقدس به افق رسید.
مستند «آرمون» با موضوع فرزند آوری از شبکه افق سیما پخش میشود.
جدول پخش برنامه های آموزشی مدرسه تلویزیونی ایران روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت اعلام شد.
برنامه «شب نشینی» شبکه جام جم با اشکان جوادی بر روی آنتن میرود.
مسعود احمدی افزادی پس از چهل و چهارماه سکان شبکه آموزش سیما را به علی عبدالعالی داد.